+36 30 932 0291

Hívj minket!

Previous slide
Next slide
Previous slide
Next slide
Previous slide
Next slide
Previous slide
Next slide
Previous slide
Next slide

A kutyád hőse Te vagy!

ezért nem mindegy, mit teszel

Minden kutya élete ugyanúgy indul, de nem ugyanoda érkeznek. Tételezzük fel, hogy hosszas gondolkodás után vagy egy megigéző szempár hatására, de úgy döntöttél: “Hazaviszem!” Az egyszerűség kedvéért nevezzük most kutyusod Henry-nek. Az újdonság erejével vágsz bele az új napokba (lehet, hogy már túl is vagy az első 1-2 héten) és minden nap lenyűgöz a kiskutyád odaadása, szeretete és játékossága. Ha egyedül neveled, akkor te magad, ha többen nevelitek, a család, gyerekek boldogok, mert a kis Henry-t csak a játék élteti. Henry története pedig itt ágazik ketté…

ROSSZ ÚT

Az idő telik, a kis Henry pedig már nem hat az újdonság erejével. Egyre inkább önállósodni kezd, mert nem kapja meg a kellő figyelmet, te pedig már nem tudsz annyi időt rászánni, mint a hazaszoktatáskor.

A kevesebb figyelmet Henry hevességgel kompenzálja, amikor valami történik vele. Húz a séta közben, a játék könnyen agresszívvá válik és pontosan tudod, hogy ez mind csak még nehezebbé válik az ivarérettséggel. Még mindig bearanyozza a napjaid, de kezdesz kifáradni abban, hogy összevard a párnahuzatokat vagy folyamatosan fegyelmezd ha látogatók érkeznek. Mikor este hulla fáradtan leülsz a kanapédra, már magadnak is csendben bevallod: Henry kezelhetetlen.

Milyen megoldást választasz? A legegyszerűbb, ha kerülöd a konfliktusokat és bonyodalmakat, ezért inkább otthon hagyod, mert csak a baj van vele. Henry így magányosan, bezárva tölti mindennapjait és nem érti miért nem szereted már úgy, mint a legelején. És te sem érted, mi romlott el a kiskutyában, aki olyan kis kedves volt kölyöknek.

Ekkor megpillantasz egy hirdetést, ahol egy ígéretes kutyaiskola kecsegtet azzal, hogy kihúz téged ebből a helyzetből. És itt még nem sejted, hogy a jelenlegi helyzet lehet még ennél is rosszabb.

Bekerülsz egy zsúfolt csoportba, ahol kevés figyelem jut rád és kutyusodra, nem kapsz elegendő támogatást és segítséget és még mérgedben indokolatlanul rá is mordulsz Henryre, hogy ne hozzon téged kellemetlen helyzetbe a többiek előtt.

Ez még csak az első órád, de nem az utolsó… tovább folytatod a tanfolyamot, napok, hetek, hónapok telnek el, és a kutyaiskolában bátorítanak, hogy ne aggódj, csak idő kérdése, hogy belerázódjatok és 2-3-5-70 tanfolyam elvégzése után már jólnevelt kutyusod lesz. Úgy fél év elteltével, miután Henry viselkedése nem változik, lelkileg kimerültél és még pár attrociást is elszenvedtetek a kutyaiskolában, elérsz a mélypontra.

Innen már nincs tovább, gondolod. Szomorúan hazaballagsz és az interneten menhelyeket kezdesz keresni, miközben Henry rád hajtja a fejét egy kis szeretetmorzsa reményében. Ő még nem tudja, hogy talán ezek az utolsó pillanatok, amit közösen eltölthettek.

A HELYES ÚT

Az idő telik, a kis Henry pedig már nem hat az újdonság erejével. Az előzőekben leírt problémák jelentkeznek, hiszen ameddig egy kutya nem kap nevelést, addig az ösztönei vezérlik. De mi történik másképp?

Hamar rájössz, hogy Henry-nek bizalomra és vezetésre van szüksége, neked pedig arra, hogy összhangban éljétek az életetek és az együtt töltött napjaitok boldogak legyenek. Ezért, felelős gazdiként elhatározod, hogy már a kezdetektől a megfelelő módszert alkalmazod Henry nevelésében, így egy kiegyensúlyozott, jókutya válhat majd belőle.

Amint eléri a 3 hónapos kort, beiratod a Kutyaparadicsom Kutyaovijába, hiszen itt a nevelést már a korai szakaszban meg tudod nála kezdeni, és így nem lesz gondod az ültetéssel, fektetéssel, behívással és szocializációval. Amint elsajátítottad a legfontosabb fogásokat, már nem kell aggódnod amiatt, ha kedvenceddel szeretnél kimozdulni, vagy vendégeket hívni otthonodba. Henry jól nevelt kölyökkutyaként viselkedik.

Ahogy Henry cseperedik, újabb kihívásokkal néztek mindketten szembe. Az ivarérettséggel és a méret változásával a vele való bánásmódnak is változnia kell. Henry-nek meg kell értenie, hogy mit vársz el tőle, neked pedig következetesnek kell lenned és vezérré kell válnod a szemében. Hiszen ő rád hagyatkozik, te vagy a legmeghatározóbb személy az életében.

Így hát úgy döntesz, hogy nem állsz meg a fejlődésben és tovább lépsz Henry-vel az Okoskutya Tanfolyamon. Itt nemcsak Henry tanulja meg, hogy hogyan legyen szófogadó, de te is élvezetes időtöltés keretében sajátítod el a kutyakiképzés legnépszerűbb módját. Ez mindkettőtök számára örömteli időtöltést, lelki fejlődést és közvetlenebb kapcsolatot eredményez. Henry elkezd szocializálódni, megtanul más kutyák és emberek társaságában jól viselkedni és még sok hasznos dolgot. Henry egyre boldogabb, hiszen itt sokat játszik és megérti a helyes viselkedést, ezzel pedig örömet szerez neked, te pedig egyre inkább kiteljesedsz gazdiként.

A leckék minimális, de rendszeres gyakorlásával Henry teljes életet él a családjával, séta közben láb mellett jön és nem húz, szívesen játszik más kutyákkal és emberekkel, egy megbízható és kiegyensúlyozott jókutya.

Pont olyanná vált, mint amire még kölyökkorában vágytál, így élvezheted a felhőtlen kutyatartás mindennapjait.

te melyik utat szánod kutyusodnak?

BÁRMELYIKET IS VÁLASZTOD, EGYÜTT KELL VÉGIG CSINÁLNOTOK!

Használd jól az időd! Az állandó kutyusod utáni takarítás, a huzatok varrása és az utólagos fegyelmezés felemésztik az időd és lelkileg is felőrölnek. Fordítsd hát ezt az időt arra, hogy kutyádból jókutya váljon, válassz foglalkozásaink közül és próbáld ki élesben, mekkora eredményeket érhetsz el akár pár hét alatt!

Mennyi időt kell szánnod kutyád nevelésére? Képzeld, csupán heti 1-1 órát tanfolyamainkon és mindössze napi 2×5 percet otthonodban, hogy egy boldog kutyusod lehessen, akivel az élet minden pillanata örömteli!

kutyaóvoda

Szombat-Vasárnap: 10:00-11:00

Az óvodában a (3-7 hónapos) kölyökkutyusod a szocializáció mellett megtanulja a helyes viselkedés alapjait és minden, az életben előforduló szituációra felkészítjük. Te pedig játékos módon sajátíthatod el a módszert, hogyan teheted irányíthatóvá kedvenced és mi szükséges a kölyökkutyák helyes neveléséhez.

Okos Kutya Tanfolyam

Szombat-Vasárnap: 11:00-12:00

Mindössze 6 hét alatt szófogadó kutyusod lehet! Ha kinőtt már az ovis korból, akkor sem késő elsajátítani a kutyakiképzés alapjait és engedelmességre tanítani kedvenced. A tanfolyam során kis létszámú csoportokban oktatunk, így minden gazdi nagyobb figyelmet és több segítséget kap az órákon. Az alapozást és a vizsgát követően lehetőség van emelt szintű tanfolyam elvégzésére is, ahol további fogásokat mutatunk ahhoz, hogy kutyusod bármilyen helyzetben megállhassa a helyét.

egyéni foglalkozás

Előzetesen egyeztetett időpontban: +36 30 932 0291

Ha kutyusod még nem szocializálódott, ezért nem szívesen kezdenél egyből csoportos foglalkozással, egyéni oktatásra is lehetőséged van bejelentkezni. Ahhoz, hogy rövid időn belül alkalmassá váljon kedvenced a csoportban való időtöltésre, úgynevezett “nevelő” kutyákat is biztosítani tudunk, akik a terápia során segítenek a szocializálódásban. Ez az oktatás személyre szabottan, a kutyaiskola területén vagy háznál is tartható.

kutyaparadicsom számokban

0
Évnél több
tapasztalat
0
Ovis kutyus
évente
0
négyzetméternyi
terület
0
Sikeres vizsgázó
évente

MIÉRT PONT A KUTYAPARADICSOM?

mert nálunk minden rólad és kutyusodról szól

A kutyád hőse te vagy, és minden hősnek kell egy segítőtárs! Ezért oktatunk gazdikat már 1991 óta és ezért alakítottunk ki olyan helyet, tanulási folyamatot, amivel igazi vezetővé tudsz válni kutyusod szemében. Célunk, hogy összhangba kerüljetek és segítsünk megteremteni az önfeledt kutyatartás mindennapjait számodra!

Amiért még érdemes hozzánk beiratkoznod az az, hogy itt nem kell életed végéig tanfolyamokra járnod, hogy elérd a vágyott viselkedést kutyusodnál. Nálunk összesen 3 lépcsőn mennek át a gazdik, így nem kell végtelen erőforrásokat szánnod kutyusod kiképzésébe. Ha pedig elvégeztétek kedvenceddel  tanfolyamainkat, és kutyusod az élet legtöbb várható helyzetére felkészült és megtanulta a megfelelő viselkedési formákat, akkor csatlakozzatok klubbunkhoz, ahol rengeteg mókás kalandban vehettek részt vagy jelentkezzetek házi versenyeinkre!

gyakran kérdezik tőlünk

Kölyök korban azért ugathat, mert kiszakiítjuk megszokott környezetéből, az anyja és a testvérei mellől, egy teljesen idegen helyre kerül, amelyről még nem tud semmit. Amikor elhozzuk a kiskutyát az alomból, érdemes egy darab rongyot, vagy valamely tárgyat elhozni onnan, ez megnyugtatja a kiskutyát.

Az utca a kutya számára ingergazdag környezet, minden szag, hang érdekes a kutya számára. Oda akar menni, ezért húzza a pórázt. Érdemes a séták alkalmával jutalomfalatot és a kutya kedvenc játékát vinni magunkkal, amellyel magunkra tudjuk vonni a kutya figyelmét.

Azt a kutyát, amelynek a behívásában nem vagyunk biztosak, szigorúan csak zárt helyen szabad elengedni. Amint megengedi a kutya képzettségi szintje a póráz nélküli sétát, akkor tudjuk elengedni a kutyát.

Ha még kölyök a kutya, érdemes kutyaoviba vinni. Idősebb korban javasoljuk a csoportos kiképzést, ahol szocializálódik a kutya és megszokja más kutyák közelségét.

Érdemes olyan társaságba vinni a kutyát, ahol sok kutya van, ott figyeli a többi kutyák viselkedését, találkozik emberekkel is, és rájön arra, hogy az emberek nem okoznak veszélyt a számára.

Az az első, amit ajánlatos megtanítani a kutyának: a kapu vonalát csak engedéllyel lépheti át. Ha lehetséges, a nagy kapun soha ne léphessen ki,(ahol beállnak a kocsival). Sétálni mindig a kis kapun vigyük ki. – onnan is csak engedéllyel léphet ki.

Amikor a kutya tele van energiával, nincs kellőképpen lemozgatva, akkor a bútorokon vezeti le az energiáját. Mielőtt otthon hagynánk javasoljuk, hogy fizikálisan és mentálisan is fárasszuk le a kutyát. Természetesen, ha otthon vagyunk és látjuk amint éppen bontja a lakást, határozottan szóljunk rá és vegyünk elő egy játékot és próbáljuk elvonni a figyelmét rombolásról.

Egészen fiatal korban el lehet kezdeni a kutyák oktatását. Amint állatorvos azt mondja, hogy már kutyák társaságába lehet vinni a kiskutyát, a kutyaoviba el lehet kezdeni az oktatását.

Természetesen idősebb korban is el lehet kezdeni a kutyák oktatását, igaz sokkal nagyobb türelem és kitartás kell hozzá, mert sokkal nehezebb egy „elrontott” kutyát oktatni, mint kezdettől fogva helyesen nevelni.

hol találsz meg minket?

Budapest, III. kerület végénél,
Budakalász elején, a Lupaszigeti út 2 szám alatt található. (HRSZ 4194)

A Megyeri hídtól 2 km távolságra.
Gépkocsival be lehet állni a kutyaiskola területére!

A METRÓ Áruház körforgalma után
kb. 400 m-re közvetlenül a kerékpár út mellett.

Köszönjük, hogy feliratkoztál hírlevelünkre.